Contre Jour

Contre Jour 1.01

Prachtige puzzelgame

Contre Jour is een mooi vormgegeven spel voor je iPhone. Je bent Petit, een klein zwart balletje met een groot oog. Net als veel games wil de hoofdfiguur van A naar B en jij mag raden wie hem daarbij moet helpen. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Prachtige sfeer
  • Goede uitdagingen
  • Veel levels

TEGEN

  • Niet aanwezig

Excellent
9

Contre Jour is een mooi vormgegeven spel voor je iPhone. Je bent Petit, een klein zwart balletje met een groot oog. Net als veel games wil de hoofdfiguur van A naar B en jij mag raden wie hem daarbij moet helpen.

Maar in tegenstelling tot andere spellen, is Contre Jour vrij excentriek. Je bestuurt namelijk niet Petit, maar de donkere wereld waar hij zich in begeeft. Met sleepbewegingen laat je de grond schuin aflopen, zodat het mannetje vrolijk naar beneden glijdt. Onderweg pik je nog wat blauwe glinsters op die je punten opleveren en uiteindelijk kom je dan bij het eindpunt. Behalve het aanpassen van de bodem krijg je in Contre Jour ook een aantal rare gereedschappen, zoals haken en elastieken banden.

Het mooiste aan Contre Jour is echter de ambiance. Screenshots doen het spel amper recht aan; je moet het zelf in actie zien. Met een orkestrale soundtrack is het plaatje helemaal af. Dit zorgt ervoor dat je lang plezier beleeft aan Contre Jour. Het grote aantal -soms pittige- levels helpen hier uiteraard ook bij.

Contre Jour is een prachtig spel met een sfeer om van te genieten. Het lijkt misschien een weinig enerverende game in het begin, maar eenmaal begonnen zul je moeite hebben om te stoppen.

Contre Jour

Download

Contre Jour 1.01